Costura del Kesa

“El color de la muntanya,
la boira del matí
són el kesa que envolta el nostre cos.”

Yoka Daishi

Kesa, Kasaya en sànscrit, significa color ocre, color de la terra. El kesa és la vestidura del buda. Buda va agafar trossos de mortalles dels voltants de les pires funeràries, els rentà, els tenyir i els va unir per fer amb ells el seu vestit. Aquest kesa es va transmetre i la transmissió continuar de ancestre a ancestre. En totes les formes del budisme trobem el kesa.

El disseny del Kesa representa un camp d’arròs fèrtil. És un símbol de nutrició espiritual. La pràctica del Dharma ens alimenta espiritualment i alimenta tots els éssers humans amb què ens relacionem.

kesa

En cosir un kesa es posa en pràctica un important aspecte de la transmissió. La costura del kesa és una tècnica tradicional i molt precisa. Per cosir un primer rakusu és essencial que et guiï una persona, per comprendre com han d’unir els trossos i sobretot per preservar la noció de transmissió.

Les jornades de costura estan dirigides a tots aquells que volen aprendre a cosir el seu propi kesa, ja sigui el rakusu, el petit kesa per la pràctica diària o el kesa de set bandes, destinat a les persones que volen profunditzar. Consulta la propera jornada de costura.