Iniciacions

El darrer dissabte de cada més fem al Dojo de Mataró iniciacions a la meditació zen.

Es tracta d’una estona durant la qual qualsevol persona pot conèixer i tastar què és la pràctica del zen. És un temps dedicat a experimentar per primer cop el seure en zazen, amb l’assessorament d’un monjo o una monja que explica la postura, ajuda a seure correctament i a establir la respiració exacta així com a trobar l’estat d’esperit adequat. En un ambient distès, fa costat al principiant per tal de superar les dificultats alhora que respon els dubtes i preguntes que li puguin sorgir després d’haver practicat un període de temps.

Cal portar roba còmoda que permeti seure en un coixí (zafu) a terra. Cal que res no tibi a la cintura o als genolls. La introducció pot tenir una durada d’una hora encara que podria allargar-se segons el grup de persones i les qüestions que aquestes plantegin.

En aquest sentit, el diàleg que pot sorgir després d’experimentar l’estona de pràctica acostuma a ser interessant i fructífer. De tota manera no és un temps obligatori: un pot marxar quan sigui necessari, encara que cal respectar el temps en què el grup s’està en silenci i practicant zazen.

Normalment la Introducció a la pràctica té lloc al Dojo. De vegades es realitza en altres llocs, en el context d’una conferència, una exposició, una presentació o qualsevol altre acte.

És molt important ser puntual i així no perdre’s l’explicació inicial.

És gratuït i obert a tothom.